Home    Ouders BHS    Praktische informatie    Schoolimpressie

Impressie Burgemeester Harmsmaschool

De kantine

In de school bevindt zich een kantine met allerlei voorzieningen, zoals een poolbiljart en een tafeltennistafel. Elke dag zijn er etenswaren verkrijgbaar, waaronder diverse soepen en warme broodjes. Ook frisdranken en melk zijn in de kantine te verkrijgen. De kantine is de hele dag open voor alle leerlingen.

Kantine Burgemeester Harmsmaschool

De mediatheek

In de mediatheek, die gerund wordt door twee fulltime krachten met een aantal vrijwilligers, kan de leerling terecht voor informatie op velerlei gebied. Zo zijn er leesboeken, naslagwerken, kranten en tijdschriften te leen. Surfen op het internet is mogelijk, soms moet er i.v.m. een project bepaalde informatie opgezocht worden op het internet. De computers kunnen door leerlingen gebruikt worden voor tekstverwerking en spelletjes enz.

De garderobe

De garderobe bevindt zich direct bij de leerlingen ingang van de school. Vanaf de eerste klas krijgt iedere leerling een eigen kluisje. In die kluisjes kunnen leerlingen hun jas, pet, telefoon, audiospeler en boeken opbergen.

Schoolplein

Voor de ingang van de school is een groot schoolplein, waar de leerlingen tijdens de pauze kunnen zitten. Er zijn bankjes aanwezig en er is ook nog een basketbalveld. Op het plein mag niet gerookt worden, behalve dit schooljaar nog door leerlingen uit klas 3 en 4 tijdens de pauzes. Daar is een apart gedeelte voor.

Schoolplein Burgemeester Harmsmaschool

Studieruimten

Tijdens de middagpauze kunnen leerlingen ook studeren in een studieruimte of in de mediatheek.

Expressieplein Burgemeester Harmsmaschool Wereldplein Burgemeester Harmsmaschool

Gymnastieklokalen

DE BHS heeft drie ruime gymnastieklokalen met allerlei voorzieningen, zoals onder andere een echte klimwand! Het is mogelijk om van twee aangrenzende lokalen een extra groot lokaal te maken. Bij mooi weer wordt er natuurlijk buiten gegymd op ons sportveld.

Sportplein Burgemeester Harmsmaschool

Computerlokalen

In totaal staan er in de school bijna 400 computers. De meesten staan op de lespleinen, maar er zijn ook nog twee aparte computerlokalen. Bovendien zijn er drie laptopkarren met elk 24 laptops.

Handel BHS

Instructielokaal

In de BHS bevindt zich een instructielokaal met plaats voor 60 personen. In dit lokaal kan een docent één of twee groepen tegelijkertijd een instructie geven alvorens de leerlingen op één van de pleinen aan de slag gaan. Tevens kunnen er lezingen of presentaties gegeven worden met behulp van een beamer, een computer, DVD-speler en een goed geluidssysteem.

Instructielokaal Burgemeester Harmsmaschool Gorredijk